OVER ons

Van den Heuvel Dressage focust zich op de verkoop en begeleiding van topsegment dressuurpaarden en instructie voor de gemotiveerde ruiter.

Klein team

Eigenaar Roy van den Heuvel en partner Bianca Koenen trainen alle paarden zelf. Hierdoor bouwen ze een goede vertrouwensband op met zowel hun eigen paarden als die van de klanten.

Groot netwerk

Doordat Roy en Bianca al jarenlang in de hippische sector actief zijn, hebben ze een groot internationaal netwerk. Hierdoor weten zij de juiste paarden aan te kopen en ze op te leiden voor het hogere niveau.

Oog voor potentie

Eigenaar Roy heeft door de jaren heen een scherp oog ontwikkeld voor toekomstig talent. Dat blijkt uit het feit dat hij diverse paarden heeft begeleid die inmiddels in de Zware Tour actief zijn of zijn geweest.

Goede nazorg

Bij Van den Heuvel Dressage kunt u een paard meerdere malen uitproberen. Roy en Bianca kunnen u hierin begeleiden. Doordat zij het paard ontzettend goed kennen, kunnen ze u ook bijstaan in de opleiding na de verkoop.

Roy van den Heuvel

EIGENAAR – RUITER

Van den Heuvel Dressage is door Roy in 2008 opgericht. Samen met zijn partner Bianca en twee medewerkers runt hij de dressuur- en handelsstal.

Van jong af aan houdt Roy zich bezig met de paardensport en volgde hij de opleiding ‘Paardenhouderij’ in Oss. Na een aantal jaar als stalruiter gewerkt te hebben bij het gerenommeerde hippische bedrijf De Dalhoeve, vertrok hij naar Duitsland. Na een periode van drie jaar richtte Roy Van den Heuvel Dressage op en huurde hij boxen bij De Vierwinden in Oss om zijn trainingspaarden te stallen. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in Berlicum en hebben ze gemiddeld tussen de vijftien en twintig paarden voor de verkoop staan.

Hoewel handel de hoofdzaak is, heeft Roy een passie voor het trainen van paarden. Ook het scouten van toekomstig talent gaat hem goed af en heeft hij diverse paarden verkocht aan topruiters zoals Dorothee Schnieder.

Bianca Koenen

DRESSUURAMAZONE

We kunnen rustig stellen dat Bianca een amazone is met doorzettingsvermogen. Jarenlang heeft ze in weer en wind haar paarden getraind. En met succes, want ze mag zich professioneel Lichte Tour amazone noemen.

Het paardenvirus heerst al generaties in Bianca’s familie. Met het diploma ‘detailhandel’ op zak sloeg in 2014 de vonk over tussen haar en Roy. Met haar passie voor de dressuursport twijfelde ze geen seconde en besloot ze fulltime te gaan werken als dressuuramazone bij Van den Heuvel Dressage.

Roy en Bianca vormen een ijzersterk team in het trainen van de jonge dressuurpaarden. Waar Roy zich vooral richt op de zwaardere oefeningen, is Bianca’s specialiteit de basisafrichting. Hier besteed ze vanaf het begin tot aan de verkoop veel aandacht aan.

Lisa Verstegen

STALMEDEWERKER & GROOM

Lisa is van thuis uit al sinds jonge leeftijd tussen de paarden te vinden, en heeft daarom ook de opleiding paardenhouderij voltooid. In 2015 is ze aan de slag gegaan als stalmedewerker en groom bij Van den Heuvel Dressage. Hier levert ze een bijdrage aan de verzorging van de paarden en de verschillende werkzaamheden op stal.

Anouk Starrenburg

STALMEDEWERKER & GROOM

Anouk is sinds 2015 werkzaam bij Van den Heuvel Dressage als stalmedewerker en groom. Voorheen werkzaam op een kantoor, daarna besloten om de overstap te maken van hobby naar werk. Bij Van den Heuvel Dressage biedt ze een ondersteunende rol omtrent de paarden en de verschillende werkzaamheden op stal.

Veelgestelde vragen

De zoektocht naar een geschikt dressuurpaard passend bij uw voorkeuren neemt veel tijd in beslag. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u tijdens dit proces bepaalde vragen heeft. Hieronder ziet u de meeste gestelde vragen en onze antwoorden.

Alhoewel wij een handelsstal zijn zitten we gevoelsmatig tussen een particulier en handelaar in. Dit komt doordat wij de paarden vaak langere tijd trainen voordat ze in de verkoop gaan. Meestal hebben particulieren één of twee paarden op stal waar u uit kunt kiezen, bij ons bedragen dit er meer dan tien.

Al onze paarden worden gekeurd voordat ze bij ons arriveren op locatie. Uiteraard laten we voor het keuringsrapport een klinische keuring plaatsvinden door een erkende gecertificeerde dierenarts. Een röntgenologische keuring behoort hierbij ook tot de mogelijkheden.

Wanneer u graag wilt ervaren hoe het paard zich langere tijd onder het zadel gedraagt, kunt u meerdere keren komen rijden op onze accommodatie. Zo kunnen jullie als combinatie aan elkaar gewend raken en kunnen wij u indien gewenst hierin begeleiden.

Afspraak maken

Wilt u graag een keer kennismaken? Neem gerust contact met ons op. We laten u graag onze accommodatie zien en vertellen u onder het genot van een kop koffie meer over onze visie omtrent het opleiden van dressuurpaarden.

Contact

Roy van den Heuvel
Eigenaar – Ruiter
+31(0)6 46281885

This post is also available in: Engels