Instructie

Een goede begeleiding is de sleutel tot succes, wanneer u een hechter team wilt worden met uw dressuurpaard voor betere prestaties.

Van den Heuvel Dressage richt zich met instructie op de gemotiveerde ruiter van ieder niveau. Zowel eigenaar Roy als amazone Bianca staan voor u klaar om het beste uit u en uw paard te halen. Wellicht spelen bij u momenteel de volgende vragen:

  • Vanaf welk niveau is het mogelijk om instructie te krijgen?
  • Wat is de frequentie en tarief van de lessen?
  • Op welke locatie vindt de instructie plaats?

Motivatie

Vraag een instructeur over welke eigenschap een leerling moet beschikken om goed te leren rijden en het antwoord zal dikwijls zijn: motivatie. Ook wij geloven hierin. Wij ondersteunen de gemotiveerde ruiter in de lessen om uit de comfortzone te denken en te werken om een beter team te worden met zijn of haar paard.

Frequentie

Onze ervaring leert dat op regelmatige basis lessen zorgt voor de meeste progressie. Tijdens de lessen zullen we werken aan de basis en diverse oefeningen op uw niveau. Hierbij zullen we ons ook focussen op eventuele obstakels waar u tegenaan loopt tijdens het rijden met uw paard.

Wij denken uiteraard graag met u mee wat de beste hoeveelheid lessen voor u zou zijn.

Locatie

In principe zal de instructie op onze accommodatie in Berlicum plaatsvinden. Hier is een prachtige buitenbaan en een pas gerenoveerde binnenbak met spiegels aanwezig, die perfect zijn om beter te leren paardrijden. Indien gewenst kan instructrice Bianca Koenen ook op uw eigen locatie lesgeven. Dit binnen een straal van 30 minuten rijden vanaf Berlicum.

Contact

Roy van den Heuvel
Eigenaar – Ruiter
+31(0)6 46281885

Roy van den Heuvel

Het trainen van paarden tot aan Grand Prix-niveau is wat Roy het liefste doet. Zijn specialiteit is inschatten waarin de potentie van een paard zit en hier optimaal gebruik van maken. Hij heeft dan ook de afgelopen tien jaar diverse paarden van L-niveau naar Lichte Tour niveau opgeleid. Daarnaast maakt hij tijd om zijn brede kennis van de dressuursport over te brengen op anderen. Hij is effectief in het aanleren van oefeningen en geeft in de lessen duidelijk aan wanneer het paard er klaar voor is.

Bianca Koenen

Bianca is een ontzettend motiverende instructrice. Als haar leerling er vol voor gaat doet zij dat ook. Zo is het niet ongebruikelijk dat ze leerlingen ook op concours begeleid. Ze is theoretisch goed onderlegd en weet dit duidelijk op haar leerlingen over te brengen. Bianca heeft jarenlange ervaring met dressuurpaarden klaarstomen voor het grote werk en heeft zelf Lichte Tour gereden. Haar focus ligt op de basis, het tempo en de hulpen die gegeven worden.

Charlotta Kiki Rogerson

“Roy liet mij in 2018 de talentvolle merrie Famora (v. Blue Hors Zack) zien en ik was op slag verliefd. Ze is twee maanden bij Roy op stal gebleven. Zo kon ik haar nog een aantal keer uitproberen. Ze heeft een goed karakter en is uitstekend aangereden. We hebben ons geklasseerd voor de U25 van de EK jeugd!

This post is also available in: Engels